На Одещині викрито правоохоронців, які підробляли документи для переправлення чоловіків за кордон

Чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили двох правоохоронців які незаконно переправляли громадян за кордон за допомогою підроблених документів. Як зазначається, зловмисники виготовляли та надавали "липові" довідки про непридатність до військової служби.


Про це повідомляє пресслужба ДБР.


За такі свої  “послуги” вони брали 6 тисяч доларів США. Крім того, зловмисники обіцяли організувати пропуск через прикордонний пункт за підробленими документами за додаткову плату у 1,5 тисячі доларів США. Але їхні злочинні дії було викрито: працівники ДБР та Служби безпеки України затримали одного зі зловмисників 9 травня 2023 року під час передачі йому чергової частини оплати "за послуги".


Затриманому вже повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та незаконному переправленні осіб через державний кордон. Його може очікувати покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років згідно зі статтями 368 та 332 Кримінального кодексу України. Триває слідство, встановлюється повне коло причетних до злочину осіб.


Нагадаємо, що Одеська обласна прокуратура підготувала обвинувальний акт щодо адвоката та її спільниці за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За даними слідства, обвинувачені виготовляли пакети підроблених документів для вільного виїзду призовного віку громадян України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися