Вела “справи” с Туреччини: на Одещині затримано угруповання збувачів метадону

Фігурантам справи загрожує до 10 років ув’язнення

На Одещині правоохоронці затримали 44-річну жінку та чотирьох її спільників. Вони підозрюються у збуті метадону на території Одеси та регіону.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Організаторка, фактично перебуваючи у Туреччині, здійснювала постачання метадону з Київської області до Одеси. Збували "товар" жителі Одеси, які телефоном отримували інструкції та інформацію про місця зберігання наркотиків. Два чоловіки та дві жінки розповсюджували заборонені речовини, використовуючи так звані "закладки". Один із чоловіків відповідав за великі партії наркотиків та після фасування робив пакунки по 30-50 грамів.


За результатами обшуків, проведених під час затримання, було вилучено понад 120 г метадону та канабісу, мобільні телефони, ноутбуки та два автомобілі. Варто зазначити, що за тиждень такої діяльності організаторка могла отримувати до двох мільйонів гривень на свій картковий рахунок, оскільки вартість одного грама метадону складала 1200 гривень.

picture

Яке покарання чекає на зловмисників


Наразі організаторку та чотирьох учасників угруповання затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено підозру за ч. 1 та 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри співорганізатору, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Білгород-Дністровського району за незаконний посів та вирощування конопель. Правоохоронці знайшли в його будинку  плантацію наркомістких рослин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися