"Правильна" експертиза за 70 тисяч доларів: в Одесі гучно затримали правоохоронців

За ці гроші повинні були закрити кримінальне провадження

ДБР викрило в Одесі правоохоронців, які заробляли на закритті кримінальних проваджень. За "правильну" експертизу вони взяли 70 тис. доларів. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

Правоохоронці вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності. Одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз.

На "гарячому" викрили оборудка з вимаганням хабаря у директора приватного підприємства. Його підозрювали у розкраданні бюджетних коштів під час будівництва школи. За 70 тисяч доларів США зловмисники обіцяли йому зробити будівельно-технічну експертизу, результати якої стануть підставою закриття кримінального провадження відносно нього.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення хабарнику про підозру у зловживанні впливом. Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Слідчі дії тривають. Проводяться обшуки за місцями роботи та адресами проживання фігурантів. Встановлюється повне коло осіб, причетних до оборудки, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що правоохоронці затримали начальника одного з військових мобільних шпиталів в Одеській області. За даними слідства він підозрюється в отриманні хабаря. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися