Незаконне заволодіння нерухомістю в Одесі: СБУ викрило злочинну групу

Фігурантам справи загрожує до восьми років ув'язнення

Служба безпеки України (СБУ) виявила факти протиправних дій організованої групи, учасники якої незаконно заволоділи нерухомістю в місті Одеса. Розслідування оперативників спецслужби розкрило, що організатори цієї схеми включали посадовців одного з районних судів Одеси та використовували незаконні методи для отримання майна, яке належить державі та приватним особам.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За допомогою фальшивих судових рішень, фігуранти справи вносили неправдиву інформацію до Державного реєстру судових рішень. Це надавало їм можливість незаконно заволодівати об’єктами нерухомості. За результатами розслідування встановлено, що злочинна група привласнила державне майно на суму понад 9,7 млн гривень, а також приватне майно на майже 3 млн гривень. У своїх діях вони використовували корупційні зв'язки з представниками відповідних державних установ.

В рамках розслідування було проведено 40 обшуків у місцях проживання та роботи фігурантів. Правоохоронці вилучили копії підроблених документів, печатку одного із районних судів, ключі від декількох привласнених квартир та інші матеріали із доказами проведення оборудки. Також, отримано прямі докази підроблення рішення суду, за яким зловмисниками привласнено державне майно.

аов.PNG

Наразі організатору оборудки та чотирьом фігурантам повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до справи, — йдеться в повідомленні.
Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/5502


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися