Посадовець з Одеси вимагав хабаря за документи моряків: подробиці затримання

Чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти мешканця Одеси, якого підозрюють в отриманні хабаря за вплив на посадових осіб, які видавали кваліфікаційні документи морякам. Злочинна група створила систему, за якої люди, що потребували такі документи, мусили звертатися до посередників та сплачувати хабарі за їх отримання.


Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.


Без хабаря отримати ці документи було фактично неможливо. За певну суму грошей будь-яка особа, навіть без необхідної освіти та медичного обстеження, мала змогу отримати міжнародні документи моряка, свідоцтво та медичний сертифікат.


Протягом періоду з червня 2022 року по січень 2023 року підозрюваний, який працював службовою особою в одній з відповідних компаній, отримав понад 100 тисяч гривень неправомірної вигоди за видавання таких документів. Під час отримання чергового траншу у сумі 1100 доларів США зловмисника затримали за статтею 208 КПК України в Одесі. Він спробував втекти, стрибнувши з вікна другого поверху, але оперативники його зупинили. Досудове розслідування відносно інших учасників злочину триває.

picture

Яке покарання чекає службовця


Правоохоронці повідомили посадовцю про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді штрафу від двох до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.


Нагадаємо, що правоохоронці затримали начальника одного з військових мобільних шпиталів в Одеській області. За даними слідства він підозрюється в отриманні хабаря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися