Суд виніс вирок зраднику, який готував теракти на Одеській залізниці

Агенту держави-терориста призначено довічне ув’язнення

Служба безпеки України (СБУ) накопичила докази вини ще одного агента російського ГРУ. Він планував серію диверсійних актів на об'єктах залізничної інфраструктури на півдні України.


Про це повідомляє СБУ.


Контррозвідники затримали зловмисника в жовтні минулого року на Одещині після проведення складної операції. В її результаті було вилучено понад 3 кілограми тротилу, протитанкову міну та підривачі. Розслідування показало, що зловмисником виявився колишній посадовець карного розшуку лінійного підрозділу розформованої міліції на Одеській залізниці. Після початку повномасштабного вторгнення, він був завербований представником ГРУ для здійснення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

затр.JPG

За вказівкою свого “покровителя”, агент збирав інформацію про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці. Отримані відомості планував передавати російській воєнній розвідці для підготовки вибухів на ключових логістичних шляхах Сил оборони на південному напрямку. Для виконання своєї місії, зловмисник встановив дві дистанційні фотопастки біля залізничної колії в передмісті Одеси. Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати рух потягів у реальному часі та отримувати фотографії через мобільний додаток. Він постійно змінював свою зовнішність та канали зв'язку зі своїм російським "куратором", а також використовував паспорт громадянина України, виписаний на підставних осіб.


Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії та затримали під час налаштування пристрою дистанційного спостереження на маршруті залізничного транспорту.

зр.JPG

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та  ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Суд призначив агенту найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону. Він також допомагав ворогу  наводити ракети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися