“Залягти на дно в Одесі": СБУ затримала бойовика ДНР

Терористу загрожує до 15 років ув’язнення

Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове розслідування щодо колишнього бойовика батальйону "Спарта" терористичної організації так званої "ДНР". Цей зловмисник був викритий і затриманий співробітниками СБУ в Одеській області у березні цього року.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, зловмисник, який приєднався до бойовиків у 2015 році, брав участь у бойових діях проти сил Антитерористичної операції (АТО) на сході України. Бойовик обстрілював оборонні позиції українських військ, брав участь у боях навколо Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на "курсах" снайперів. Проте, після поранення він вирішив покинути бойовиків і таємно повернувся на територію України, оселившись на Одещині.

Зловмисник тривалий час уникав правосуддя та підтримував зв'язки з колишніми поплічниками з лав терористів. Проте під час проведення слідчо-оперативних дій, співробітники СБУ встановили його місцеперебування та здійснили його затримання. Під час обшуків у місці проживання зловмисника правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки, на яких знайдено докази його злочинної діяльності та зв'язків з терористами.

Наразі дії зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Приморський районний суд міста Одеси виніс вирок російському пропагандисту, який був звинувачений у вербуванні українців з метою вчинення терористичного акту. За матеріалами, наданими Службою безпеки України (СБУ), злочинець був засуджений до 10 років позбавлення волі.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/5828


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися