Погрожували старенькій: на Одещині чоловіки залізли до будинку пенсіонерки

Спільники знали, що жінка проживає сама

Поліцейські затримали двох жителів Березівки, які проникли в будинок літньої односельчанки й скоїли на неї розбійний напад. Злочинці заволоділи грошима та дорогоцінностями 74-річної жінки.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Жителька Березівки розповіла, що в ніч з третього на четверте червня двоє зловмисників у масках пошкодили замок на дверях у її будинок, проникли в оселю та, погрожуючи фізичною розправою, забрали тисячу доларів, п’ятнадцять тисяч гривень, а також золоті прикраси. 

Крадіями виявилися двоє місцевих жителів віком 24-х та 42-х років. Останній неодноразово був судимий за скоєння майнових злочинів.

Як з'ясували правоохоронці, спільники знали, що жінка проживає сама, і заздалегідь підготувалися до скоєння злочину, зокрема розвідали місця розташування камер зовнішнього відеоспостереження на шляху до будинку потерпілої. Однак всі ці перестороги не допомогли їм уникнути викриття.

Місцезнаходження всього майна, яким заволоділи зловмисники, поліцейські встановили. Фігурантів затримали в процесуального порядку. За наявності достатньої кількості доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили їм про підозру у розбої, тобто у скоєнні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з проникненням у житло та погрозою застосування насильства", - йдеться в повідомленні. 

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеські правоохоронці затримали чоловіка, який обікрав самотню жінку. 42-річний одесит вирішив заробити найлегшим способом - вкрасти гроші.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися