Повторна вирубка дерев в заповіднику "Тузловські лимани" на Одещині: подробиці

Зловмисник вирубав 14 дубів в заповіднику "Тузловські лимани"

На Одещині місцевий житель повідомив про виявлення нового випадку незаконної порубки деревини в природному заповіднику "Тузловські лимани". Після отримання цієї інформації, правоохоронці розпочали розслідування та незабаром зібрали достатньо доказів для висунення обвинувачення правопорушнику.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Чоловік, якого звинувачують у вирубці 14 дубів, зник з місця злочину до прибуття слідчо-оперативної групи. Співробітники правоохоронних органів, прибувши на місце події відповідно до виклику, знайшли свіжо спиляні пні та автомобіль "ВАЗ" з причепом, який був завантажений зрубаною деревиною. Біля транспортного засобу була знайдена бензопила, але зловмисника вже не було на місці. Правоохоронці з'ясували, що чоловік спиляв та викрав 14 дубів різних діаметрів, які потім помістив до причепа автомобіля.

Фахівці припускають, що державі було заподіяно збитків на суму близько 30 тисяч гривень через дії зловмисника. Арештовані автомобіль з причепом, деревина та бензопила вилучені з місця злочину як матеріальні докази. Протягом кількох годин правоохоронці ідентифікували зловмисника як 47-річного жителя села Базар’янка, який раніше був звинувачений у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду минулого року.

Слідчі внесли до ЄРДР відомості щодо незаконної порубки дерев, що заподіяла істотну шкоду, за ч. 1 ст. 246 КК України. В рамках кримінального провадження поліцейські призначили низку експертиз, за результатами яких буде прийматися рішення щодо остаточної кваліфікації та повідомлення фігуранту про підозру. Слідство триває, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що співробітники поліції розкрили корупційну схему, пов'язану з вимаганням хабарів за деревину. За даними слідства, співробітник одного з лісогосподарських підприємств у Білгород-Дністровському районі вимагав неправомірну вигоду від мешканця району за реалізацію та відпуск деревини твердої породи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися