Розкрито серію крадіжок в Одесі: злочинні схеми та наслідки

Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі

Одеські правоохоронці викрили трьох дорослих чоловіків та неповнолітнього хлопця, які були причетні до серії крадіжок у місті. Злочинці займалися привласненням грошей, документів та гаджетів громадян.
Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.
У одного зі злочинців, 41-річного одесита, була виявлена зарплатна банківська картка місцевої жительки, яку він підібрав на вулиці Канатній. Замість повернення знахідки у фінансову установу, чоловік витратив понад три тисячі гривень у торгових закладах. Після звернення потерпілої поліція швидко встановила правопорушника.
Щодо 25-річного харків'янина, він спостерігав у приміщенні залізничного вокзалу, як незнайомець залишив мобільний телефон у камері схову і забув ввести код на дверцятах. Використавши це зловмисник відчинив дверцята та забрав гаджет. Правоохоронці затримали його того ж дня і вилучили чужий телефон. Виявилося, що цей чоловік перебуває на іспитовому строку за подібні правопорушення.

Третя злочинна група складалася з двох одеситів у віці 20 та 16 років. Їх підозрюють у викраденні речей відвідувача розважального закладу на вулиці Катерининській. Злодій старшого віку знімав сумку з плеча потерпілого, непомітно розстібнувши застібку. Молодший спільник виніс речі з приміщення бару, ховаючи їх під курткою. Пізніше вони виявили гроші та телефон у сумці, яку вони вирішили продати. За кілька днів поліція встановила особи злочинців і з'ясувала, що вони витратили гроші та продали гаджет.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих за ч. 1 ст. 357 та ч. 4 ст. 185, здійснюють слідчі відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1. За наявності достатніх доказів, поліцейські повідомили фігурантам про підозру в залежності від скоєного. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років, — йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що Працівники регіональної філії "Одеська залізниця" розподіляли ролі та здійснювали крадіжку дизельного пального з тепловозів, яке потім реалізовували поблизу своїх місць проживання. Ця злочинна схема тривала протягом кількох місяців, поки її не викрили правоохоронці та завдала збитків на суму шістдесят тисяч гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися