Прокуратура почала перевіряти звідки у скандального воєнкома вілла та багатомільйонні статки

Наразі Євгена Борисова звільнили із займаної посади після масштабного скандалу

Прокуратура вирішила перевірити факти можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень колишнім одеським воєнкомом Євгена Борисова.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

В ході слідства перевіряється опублікована у ЗМІ інформація щодо майна членів родини посадовця за кордоном. За цими даними, в період дії воєнного стану вони придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 млн грн, хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат, - йдеться в повідомленні. 

Щоб дізнатися, які багатства має воєнком, прокуратура звернулася до компетентних органів Королівства Іспанії, Республіки Молдови, Румунії, Туреччини запити про міжнародну правову допомогу. Також перевіряються окремі факти можливого ухилення від проходження військової служби, його перебування за кордоном начебто на лікуванні.

На даний час у кримінальному провадженні допитали понад 30 свідків, провели 11 обшуків, 17 оглядів та тимчасових доступів, направлено понад 100 запитів до органів державної влади, підприємств, установ та організацій, проведено три податкових перевірки господарської діяльності членів родини посадовця.

Що передувало скандалу 

За інформацією, яка стала причиною скандалу, у нього та його родини є вілла в Іспанії, вартістю 3 млн 950 тис. євро та офіс за 2 млн євро. Також в ЗМІ з’являлась інформація, що військком, минулого року наприкінці грудня відпочивав в Іспанії протягом 20 днів. В цей період він перебував у місті Марбелья в Іспанії, де проживає його родина.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися