В Одесі затримали іноземця, якого Інтерпол розшукував понад шість років

Чоловік займався торгівлею людьми й змушував їх займатися жебракуванням

В Одесі правоохоронці затримали іноземця, якого за скоєння тяжких злочинів понад шість років розшукував Інтерпол. 51-річний чоловік був засуджений у Молдові до дев’яти років позбавлення волі за торгівлю людьми, у тому числі дітьми, і переховувався від правосуддя.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Чоловік обманув свою співвітчизницю, заманив її разом з неповнолітньою дитиною на територію російської федерації, де роками примушував займатися жебракуванням. З 2016 року, після винесення обвинувального вироку, він почав переховуватися від органів правосуддя своєї держави та був оголошений у розшук Міжнародною організацією кримінальної поліції.

Як з'ясували правоохоронці Одещини, чоловік перетнув кордон України та оселився в Одесі. Постійного місця проживання він не мав, нелегально влаштовувався на різноманітні підробітки та ретельно уникав того, щоб фігурувати в офіційній документації. Але 27 червня його було затримано за місцем тимчасового мешкання.

Іноземця передали представникам правоохоронних органів Республіки Молдови для виконання покарання, якого той марно сподівався уникнути.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що НАБУ та САП викрили суддю одного з районних судів Одеси в отриманні хабаря у розмірі 4 тисячі доларів США. Сьогодні 29 червня обвинувальний акт стосовно неї було відправлено до суду.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися