На Одещині затримали чоловіка, який "знайшов" бойові набої та тримав їх вдома

Нітроцелюлозний порох належить до вибухових речовин метальної дії, а боєприпаси є придатними для стрільби

Поліцейські  затримали 51-річного жителя Одещини у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин. У своєму маєтку чоловік зберігав бойові набої різного калібру та нітроцелюлозний порох.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання громадянина, під час якого у приміщенні літньої кухні знайшли десять набоїв калібру 5,45х39 мм, 5,6 мм та 9х17 мм, а також 237 грамів нітроцелюлозного пороху. Зі слів власника обійстя, бойові припаси та вибухову речовину він знайшов.

Все вилучене правоохоронці скерували на експертизу. Згідно з висновками експерта, нітроцелюлозний порох належить до вибухових речовин метальної дії, а боєприпаси є придатними для стрільби з нарізної вогнепальної зброї.

Цей злочин тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідство триває. Зазначимо, що згідно з частиною 3 статті 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) не підлягає кримінальній відповідальності за вчинення дій, передбачених цієї статтею, особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що поліцейські викрили шахрайську схему 37-річного утриманця слідчого ізолятора. Перебуваючи під вартою, зловмисник встиг продати п’ять гранат та більше тисячі набоїв, а також виманити у шістнадцятьох жителів Одеси гроші за неіснуючі портативні зарядні пристрої.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися