Кокаїн з Еквадору в порту Одеси: викрито масштабну схему контрабанди (фото, відео)

Зловмисники продавали кокаїн в Україні від 1 кг за 45 тис. доларів США

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Національною поліцією викрили канал постачання еквадорського кокаїну до України. В ході операції було затримано експравоохоронця, який намагався продати понад 3 кілограми наркотику за 135 тис. доларів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

В результаті розслідування встановлено, що затриманий був членом злочинної організації, яка займалася контрабандою кокаїну з Еквадору через країни Європи до України. Наркотик продавався гуртом у різних областях України, а мінімальна партія становила 1 кг. За кожен кілограм наркотику вимагали 45 тис. доларів США. Злочинна група включала не тільки правоохоронця, але й посадових осіб митних органів та громадян деяких країн Європейського Союзу.

Під час розслідування було встановлено, що до початку воєнних дій наркоділки здійснювали великі постачання наркотиків через морський порт Одеси. Кокаїн приховували у спеціально обладнаній схованці в одному з контейнерів. Однак через зростання військових дій канал постачання був припинений, і наркоділки створили новий маршрут постачання через сухопутний кордон з Польщею у Львівській області.
picture

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, обшуки за місцями можливого зберігання наркотиків, осіб причетних до вчинення злочину тощо. Досудове розслідування у межах ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці затримали 37-річну жінку. Вона намагалася провезти з-за кордону наркотичні засоби на територію України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися