“Можна подзвонити”: на Одещині жінка вкрала телефон у пенсіонера

Зловмисниця вже восьмий раз притягується за майнові злочини

На Одещині поліцейські розкрили випадок шахрайства, в якому жінка підступно обікрала пенсіонера. Зловмисниці, яка має вже восьмий раз притягується за майнові злочини, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Потерпілий звернувся до місцевого відділу поліції, розповівши про те, як на вулиці незнайомка попросила його мобільний телефон для дзвінка, але потім зникла з гаджетом. Того ж дня оперативні працівники встановили особу підозрюваної – це 43-річна жителька Подільського району. Жінка встигла продати викрадений телефон, але поліція розшукала його та використовує як доказ у справі.

Поліцейські встановили, що жінка має за плечима вісім судимостей за майнові злочини, остання з яких ще не погашена. Тож цього разу, за наявності достатніх доказів, слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Згідно із санкцією статті, правопорушниці загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 34-річний мешканець міста Татарбунари. що на Одещині виманював у громадян передплату за автозапчастини яких не існує. За такі дії йому може бути накладений штраф у розмірі не менше 51 000 гривень, або навіть засудження до трьох років позбавлення волі.  




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися