На Одещині почали кримінальне провадження за фактом отруєння безпритульних собак

Отруїли трьох стерилізованих і вакцинованих безпритульних собак

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом отруєння безпритульних собак у селищі Тарутине. Повідомлення про те, що напередодні вихідних невідома особа ймовірно отруїла трьох стерилізованих і вакцинованих безпритульних собак, що призвело до їхньої загибелі, правоохоронці виявили на сторінці однієї з Тарутинських спільнот у Facebook під час моніторингу соціальних мереж.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

До поліції із заявами з цього приводу ніхто не звертався. Виявленні відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали провадження за частиною 3 статті 299 (жорстоке поводження щодо двох і більше тварин) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться необхідні слідчі дії. Встановлюються всі обставини події та особи, причетні до неї.

Зауважимо: за жорстоке поводження з тваринами, в залежності від обставин та тяжкості правопорушення, чинним законодавством передбачене покарання від одного року обмеження волі до восьми років позбавлення волі з конфіскацією тварини, - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 10-річну дівчинку в Одесі покусав бурбуль. Дитині діагностували відкритий перелом лівого передпліччя. Власниці собаки загрожує штраф за порушення правил утримання собак






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися