СБУ в Одесі затримала пропагандиста, який був поплічником Стремоусова

Журналіст разом із загиблим колаборантом влаштовували проросійські акції в Миколаєві

В Одесі Служба безпеки України (СБУ) затримала пропагандиста, який був союзником загиблого колаборанта Стремоусова. Він активно пропагував збройну агресію РФ та закликав до захоплення державної влади в Україні.

Про це повідомляє СБУ.

Цей проросійський блогер, що походив з Миколаївщини, протягом тривалого часу працював у підпільному співробітництві зі Стремоусовим. Згідно зі зібраними даними, вони разом організовували спрямовані на розхитування внутрішньополітичної ситуації в регіоні акції, які сприяли країні-агресору, ще до повномасштабного вторгнення Росії.

Місцем пропаганди стали його соціальні мережі, де блогер, використовуючи власні сторінки та канали в Youtube, Facebook, Instagram і заборонений в Україні “ВКонтакте”, пропагував заперечення існування Української державності та українського народу. 

Щоб уникнути відповідальності, затриманий блогер постійно міняв номери телефонів і використовував вигаданий нікнейм "мужчина", пробуючи уникнути підозр. Під час обшуків на місцях його проживання в Одесі та Южноукраїнську Миколаївської області, слідчі виявили ноутбук і 5 мобільних телефонів, які містили безліч доказів його підривної діяльності. До того ж зловмисникові належала “посадова інструкція інформагентства” Стремоусова, що раніше була його місцем роботи.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Затриманому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі засудили херсонського колаборанта на вісім років позбавлення волі та 15 років позбавлення права обіймати певні посади. Чоловік охороняв захоплені РФ будівлі на Херсонщині.


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6273


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися