4,5 тисячі доларів за виїзд з України: на Одещині затримали “ухилянтів” та організатора

Організатор схеми виїзду за кордон вже мав іспитовий термін за такі злочини

На Одещині прикордонники затримали трьох порушників, які намагалися незаконно покинути територію України. Іноземець, який організовував такі переправлення, відразу був відправлений за ґрати.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У вересні 2022 року іноземець вже став об'єктом слідства за подібний злочин, а у квітні 2023 року його засудили до п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік. Однак, це не завадило йому продовжити злочинну діяльність.

Згідно з інформацією, чоловіки призовного віку з Харківської області зв'язалися з жителем прикордонного регіону через інтернет. Зазначена особа обіцяла допомогти їм незаконно перетнути кордон з Молдовою за гонорар у розмірі 4 500 доларів США з кожного з “ухилянтів”. Проте, коли чоловіки прибули до місця призначення, біля кордону з Молдовою, їх затримали прикордонники.

На порушників кордону складено протоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП та передано представникам Нацполіції. Організатора незаконного переміщення осіб через державний кордон затримано в порядку ст. 208 КПК України та взято під варту, очікується повідомлення про підозру, — йдеться  в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині затримали організатора незаконної оборудки та трьох "ухилянтів". 30-річний місцевий житель за 4,5 тисячі доларів США з людини намагався переправити трьох чоловіків через Кучурганський лиман до невизнаної ПМР.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися