СБУ викрила мешканців Одеси в організації підпільного “паспортного столу”

Одесити виготовляли фальшиві документи для нелегальної міграції

Служба безпеки України успішно провела спецоперацію, спрямовану на припинення діяльності підпільного "паспортного столу". Там виготовляли та продавали фальшиві документи для легалізації іноземців як в Україні, так і в Європейському Союзі.

Про це повідомляє СБУ.

В результаті масштабної спецоперації, проведеної у Вінницькій, Львівській, Одеській, Харківській та Донецькій областях, СБУ затримала організатора нелегального "паспортного столу" та 8 його спільників, серед яких виявився колишній посадовець розформованої міліції. Ця злочинна група пропонувала своїм клієнтам виготовлення підроблених документів за вартістю від 8 до 14 тисяч гривень за кожен "документ", залежно від його типу та терміновості.

Підпільна організація отримувала значний прибуток, адже місячний обсяг їхніх "замовлень" становив до 6 мільйонів гривень. Головними клієнтами зловмисників були іноземці, які використовували фейкові документи для нелегального перебування в Україні або спроб легалізуватися в Євросоюзі.

Слідство встановило, що кримінальну діяльність організували декілька осіб з Одеси, а сам підпільний "паспортний стіл" був розташований у Львові в орендованій квартирі. Зловмисники використовували соціальні мережі, зокрема Instagram, як засіб залучення клієнтів, де вони пропонували свою нелегальну "продукцію". Одна підроблена ID-картка громадянина України коштувала в середньому 11 тисяч гривень.

На підставі зібраних доказів усім фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Судом обрано для них запобіжні заходи у виді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що СБУ ліквідувала підпільну типографію, де виготовляли фальшиві паспорти для "легалізації" росіян в Україні та ЄС. У декількох областях  держави викрито організатора оборудки та 3-х його спільників.


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6391


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися