На Одещині керівництво військкомату та місцевої комісії допомагали ухилянтам перетнути кордон

Для пошуку клієнтів посадовці організували розгалужену мережу "посередників"

СБУ та Нацполіція викрили масштабну схему втечі ухилянтів за кордон. Та було проведено майже 100 обшуків.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

В результаті майже 100 обшуків по всій Україні було викрито посадовців, які пропонували потенційним призовникам виїхати за кордон на підставі підроблених документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я. До схеми причетне керівництво Білгород-Дністровського військкомату та місцевої військово-лікарської комісії.

Вартість таких послуг становила від 7 до 10 тис. доларів США. Сума залежала від платіжної спроможності ухилянта, місця його проживання і терміновості виїзду. Для пошуку клієнтів посадовці організували розгалужену мережу "посередників", які діяла на Київщині, а також в Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській, Львівській та Полтавській областях.

Організатори надавали ухилянтам "маршрут" втечі за кордон, який пролягав через міжнародний пункт пропуску "Старокозаче" в Одеській області. СБУ зафіксувала 14 осіб, які намагалися скористатися послугою – придбали повний пакет фальшивих "документів" і збиралися втекти за межі України.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що військова контррозвідка Служби безпеки ліквідувала корупційну схему в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні. Посадовці регулярно вимагали “відкати” від підрядників, які виконували держзамовлення щодо ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області.




Джерело: https://t.me/SBUkr/9135


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися