П'яний та з фальшивими правами: на Одещині затримали водія

Мешканець Одещини купив фальшиві права за 5 тисяч гривень в інтернеті

На Одещині поліцейські заарештували 24-річного водія після того, як виявили безліч порушень Правил дорожнього руху. Правоохоронцям вдалося встановити, що молодик користувався підробленим водійським посвідченням, за що йому загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці зупинили автомобіль у комендантську годину під керуванням місцевого мешканця. Під час перевірки було виявлено безліч порушень, зокрема, водій сів за кермо в нетверезому стані, не пристебнувся ременем безпеки, автомобіль не був зареєстрований, а його водійське посвідчення мало ознаки підробки.

Після виклику слідчо-оперативної групи, було вилучено сумнівний документ та направлено його на експертизу. Експерти підтвердили підробку посвідчення водія. В ході досудового розслідування з'ясувалося, що молодика раніше суд позбавив права керувати автотранспортом на один рік та наклав штраф у розмірі 10200 гривень. Замість сплати штрафу, зловмисник замовив підроблене посвідчення в інтернет-мережі за п'ять тисяч гривень, і продовжив вчиняти порушення на дорозі.

Слідчі висунули правопорушнику обвинувачення у пособництві в підроблені офіційного документа та використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Молодикові загрожує покарання штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить до 17000 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині поліцейські передали до суду матеріали стосовно 31-річного жителя Березівщини, який був зупинений за кермом автомобіля Volkswagen Transporter в нетверезому стані та з підробленим водійським посвідченням. Йому загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися