На Одещині чоловіку загрожує в’язниця за незаконну вирубку та розпил дерев

Житель Одеської області порубав та розпиляв 17 акацій

Мешканця Одещини обвинувачують у незаконній вирубці дерев у захисних лісових насадженнях, що призвело до серйозних наслідків для довкілля. Чоловіку загрожує позбавлення волі через його дії, які негативно вплинули на лісну екосистему та спричинили збитки державі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Повідомлення про невідому особу, яка пиляє дерева у передмісті Болграда, надійшло до поліції від місцевого єгеря. Негайно реагуючи на ситуацію, правоохоронці затримали 43-річного мешканця, який за допомогою сокири та бензопили нарубав і розпилив на колоди 17 акацій. Чоловік не мав дозволу на вирубку цих дерев.

Під час обшуку, правоохоронці вилучили знаряддя злочину та дрова, які стали важливими речовими доказами в кримінальному провадженні. Правопорушник відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України, може бути притягнутий до відповідальності за завдані збитки у розмірі майже 95000 гривень.

Після проведеної судово-товарознавчої експертизи, стало зрозуміло, що дії чоловіка спричинили значні збитки для держави. Зібравши необхідну кількість доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях. Відповідно до закону, за такий злочин йому може бути призначено позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Шановні громадяни, зважайте, що порядок заготовлення лісодеревини регулюється, зокрема, Лісовим кодексом України, Законом України "Про охорону навколишнього природного середовища" та постановою "Про врегулювання питань щодо спеціального використання лісових ресурсів". Не порушуйте норм чинного законодавства, — йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, що в Одесі викрили у корупції депутата VIII скликання Одеської міської ради, який є головою постійної комісії з питань екології, запобіганням надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій міськради. Депутат налагодив схему одержання хабарів за видалення зелених насаджень, користуючись своїм статусом депутата та голови комісії при міській раді.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися