Переправлення “ухилянтів” через кордон: на Одещині розкрили незаконний канал

Організатори встановили ціну у 2800 доларів США за незаконний перетин кордону з Одещини до Молдови

На Одещині правоохоронні органи розкрили діяльність незаконного каналу, який переправляв військовозобов’язаних за кордон. За такі дії організаторам загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Головний організатор каналу встановлював ціну у 2800 доларів за незаконний перетин кордону до Республіки Молдова. При цьому, зловмисники вже планували переправу до п'яти осіб за добу. Разом із нею затримано її спільника, також причетного до цієї справи.

Обом підозрюваним повідомлено про підозру щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України згідно зі статтею 332 Кримінального кодексу. Зараз їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВ ВВБ “Південь” та ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області за процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Одеської області, який незаконно переправляв чоловіків через кордон. Він у березні на службовому транспорті довіз до кордону трьох осіб для незаконного переходу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися