Залягти на дно в Польщі: затримано учасника шахрайського “кол-центру” з Одеси

Організаторам шахрайського “кол-центру” в Одесі загрожує до 12 років ув’язнення

Одеські правоохоронці у співпраці з польськими колегами затримали підозрюваного, що брав участь у функціонуванні шахрайського “кол-центру” в Одесі. Діяльність цієї організації була припинена у 2021 році.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Зловмисники видавали себе за працівників банку та вивідували у  постраждалих банківські реквізити. Для досягнення своєї мети, вони використовували психологічні методи впливу, відповідно до попередньо розроблених сценаріїв. Вони маскували свою діяльність за допомогою програми для підміни номера телефону. Група отримувала доступ до клієнтських баз даних через DarkNet.

Одеські правоохоронці вже у 2021 році затримали організатора та п'ятьох спільників цього ”кол-центру”. Однак двоє інших учасників були оголошені в розшук. Процес пошуку тривав, і у 2022 році одного із підозрюваних затримали в Одесі, а його “колегу” оголосили в міжнародний розшук.

8 серпня за координації Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції розшукуваного учасника злочинної організації передали українським поліцейським для доставлення його в суд та обрання запобіжного заходу. Екстрадованій особі, як і його спільникам, справа по якім наразі розглядається в суді, інкримінують ст. 255 та 190 Кримінального кодексу України, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі викрили два шахрайських кол-центри, які розташовувалися у Приморському районі Одеси. З цих офісів громадянам надходили дзвінки від осіб, які видавали себе за співробітників фінансових установ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися