Заробив на державному катері понад 2 млн гривень: подробиці затримання голови Білгород-Дністровської райради

Вирішуються питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Голова однієї з районних рад на Одещині під покровом війни викрав майно держекоінспекції на 2,7 млн грн. За даними ЗМІ мова йде про Григорія Мельниченка, який очолює Білгород-Дністровську райраду. 

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Чиновника викрили на викраденні майна Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу на 2 млн 690 тис. гривень. За даними слідства, посадовець, під приводом нібито збереження державного майна від ворожих обстрілів, заволодів швидкісним катером "TUNA" 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом, шляхом ведення в оману осіб, у яких майно знаходилось на зберіганні на території яхт-клубу "Совіньйон" в Одесі, та внесення недостовірних відомостей до документів.

Надалі, підозрюваний перевіз катер у "безпечне" місце на територію заводу у м. Біляївка та розпорядився ним на власний розсуд. Голову райради затримано в порядку ст. 615 КПК України. Наразі прокурори повідомили про підозру затриманому.

Вирішуються питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від займаної посади та арешту майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що військова контррозвідка Служби безпеки ліквідувала корупційну схему в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні. Посадовці регулярно вимагали “відкати” від підрядників, які виконували держзамовлення щодо ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області.



     



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися