Постачання наркотиків у в’язницю: одеському кримінальному авторитету повідомили про підозру

Під час обшуків в Одеській колонії були виявлені беззаперечні докази протиправної діяльності

В Одесі співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили поширення впливу лідера міжетнічного організованого злочинного угруповання. Воно займалося постачанням наркотиків до виправної колонії.

Про це повідомляє СБУ.

Відповідно до розслідування, один із в’язнів Одеської виправної колонії, відомий під псевдонімом "Лавасогли Батумський" здійснив створення злочинної групи, яка працювала в середовищі колонії та поза її межами.

Група виконувала “завдання” з ведення постачання наркотиків в заклад, після чого здійснювала їх збут серед в’язнів. Отримані гроші сплачувались членам групи, а також використовувалися для підтримки кримінальних структур.

Співробітники СБУ провели успішну спецоперацію щодо припинення діяльності цього злочинного угруповання. Здійснили низку обшуків в колонії та у місцях проживання фігурантів справи, забравши беззаперечні докази протиправних дій.

На цей час ватажку організації повідомлено про підозру за статтями 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту наркотичних засобів у великих розмірах) та 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство для визначення повного кола осіб, залучених до наркотрафіку. 

Нагадаємо, що на Одещині викрили "смотрящого" за містом Ізмаїл. 35-річний житель Ізмаїла, раніше судимий за крадіжки та розбої, набув авторитету і отримав доручення від "вора в законі" на прізвисько "Міндія" слідкувати за містом  та забезпечувати наповнення "злодійського общака".


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6591


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися