Жителя Одещини засудили за поширення інформації про техніку ЗСУ серед росіян

Мешканець Одеської області через один з месенджерів надсилав відео з військовою технікою знайомому з РФ

Мешканець Одещини поширював серед росіян інформацію щодо розташування військової техніки ЗСУ в регіоні. За такі дії суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Суд визнав його винним відповідно до статті 114-2 (частина 2) Кримінального кодексу України - "Поширення інформації, що міститься у державній таємниці". Прокурори Одеської обласної прокуратури довели, що чоловік активно спілкувався через месенджери з російським громадянином, передаючи дані про переміщення, рух та розташування колони військової техніки ЗСУ. Відправляючи відеозаписи, він усвідомлював можливі наслідки для безпеки України, оскільки ця інформація могла бути використана ворогом.

Під час судового засідання засуджений визнав свою вину та виразив розкаяння у вчиненому злочині. Після вироку він залишається під вартою.

Нагадаємо, “Коментарі” також писали, що Служба безпеки України (СБУ) викрила та затримала російського агента, який працював над підготовкою ракетного обстрілу Києва. Під час спецоперації на Київщині, був заарештований чоловік, що здійснював шпигунську діяльність на користь РФ.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися