“Накрутив педалі” на 10 років: в Одесі затримали грабіжника

Чоловік відволік власника велосипеда, сів на нього та почав втікати

В Одесі, ввечері у дворі в однієї із багатоповерхівок чоловік забрав у незнайомця велосипед та намагався втекти на ньому. За такі дії йому може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Подія розгорнулася ввечері на вулиці Марсельській. Правопорушник наблизився до громадянина, який сидів біля свого велосипеда і розмовляв телефоном. Він попросив споживача закурити й, відволікши його увагу, швидко схопив двоколісник та вирушив на ньому втікати.

Але зловмиснику не вдалося втекти на велику відстань – потерпілий разом зі своїми синами швидко відстежили грабіжника. Вони самотужки затримали зловмисника та викликали поліцію. 

Після прибуття правоохоронців, зловмисник спробував вдруге втекти та на цей раз його вже затримали поліцейські. Затриманий намагався “розчинитись” серед людей в магазині, але в нього нічого не вийшло.

Зібравши достатньо доказів, слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили йому про підозру у закінченому замаху на відкрите викрадення чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану, що передбачено  ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що в Одесі 30-річний правопорушник спокусився на припаркований мопед та вкрав його. Проте, вже через годину чоловіка було знайдено поліцією та затримано. За такі дії йому загрожує до 5 років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися