В Одесі засуджений намагався координувати злочинну банду, яка "працювала" на волі

Іноземець вибрав для себе спосіб отримання швидкого та незаконного збагачення

В Одесі поліцейські повідомили про підозру засудженому за тяжкі злочини іноземцю. 32-річний зловмисник, перебуваючи в одеському слідчому ізоляторі, спонукав та координував злочинну діяльність інших осіб, які знаходилися на волі.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Оскільки він має великий вплив серед злочинців, його слухалися та діяли за його вказівками. Вони вчинили злочини, які включали напади та насильство проти громадян.

Як повідомлялося раніше, у 2022 році іноземець надіслав до жителя Одеси трьох осіб, щоб ті "вибили" з нього тисячу доларів США неіснуючого боргу. За вказівкою організатора спільники віком 24, 28 і 29 років, один із яких має судимості за крадіжку та вбивство, застосували до 23-річного потерпілого фізичне насильство, заштовхали в автомобіль, у якому майже годину вимагали гроші, утримуючи та погрожуючи заподіянням тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням ножа.

Молодий чоловік віддав нападникам трохи понад три тисячі гривень, які мав при собі, на умовах згодом заплатити решту. Втім детективи завадили цьому, відразу ж затримавши виконавців злочину і відправивши на лаву підсудних за обвинуваченням у вимозі передачі чужого майна, вчиненій з погрозою насильства над потерпілим, тобто вимаганні, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.За ці злочини їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Але розслідування злочину правоохоронці продовжили. Встановлено, що іноземець, перебуваючи у статусі підозрюваного, обвинуваченого, а надалі засудженого за вчинення хуліганства із застосуванням зброї та вбивство, підтримуючи злодійські традиції і не бажаючи ставати на шлях виправлення, знову вибрав для себе спосіб отримання швидкого та незаконного збагачення, але, так би мовити, "руками" осіб, які перебували на волі, поширюючи на них свій злочинний вплив. Так, сприяючи, спонукаючи та координуючи дії трьох зловмисників, про яких мова йшла вище, ті за вказівками та наказами "куратора" і скоїли злочин проти одесита.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі з початку повномасштабного вторгнення компанія ТОВ “ДД-СТРОЙ” зі статутним капіталом всього у півтори тисячі гривень стала переможцем 6 тендерів та освоїла майже 90 млн грн.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися