На Одещині викрили у вимаганні хабаря посадовицю Державної податкової служби

Керівна особа ДПСУ в Одеській області вимагала 5 тисяч доларів хабаря з підприємця

На Одещині, начальницю одного з управлінь Південного міжрегіонального управління Державної податкової служби (ДПС) по роботі з великими платниками податків пред'явили звинувачення в хабарництві. Жінка обіцяла підприємцю вплинути на посадовців ДПС для розблокування роботи його підприємства, яке було призупинено через податкові ризики.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За даними слідства, керівник підприємства звернувся до посадової особи ДПС з метою зняття податкових ризиків, які були виявлені в поданій для реєстрації податковій звітності. Ці ризики стали підставою для блокування діяльності підприємства. Під час спілкування з представником підприємства, жінка вказала, що для зняття податкових ризиків та розблокування підприємства необхідно надати їй хабар у розмірі 5000 доларів США для впливу на посадових осіб податкової служби.

Проведені санкціоновані обшуки за місцем роботи та мешкання правопорушниці призвели до вилучення грошей, мобільних телефонів, комп'ютерної техніки та інших речей, які є об'єктами інтересу для слідства.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України і карається штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 93500 гривень, або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині поліція спільно з ДБР та Офісом Генпрокурора викрили посадовця Південного міжрегіонального управління виконання покарань у вимаганні та отриманні хабаря. За такі дії йому загрожує до десяти років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

6 вересня 2023, 13:30

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom////////////////////////////////////////////// Разом вшанували героїв: Кулеба привітав Блінкена у Києві...........Дипломат виявив повагу до українських воїнів, які полягли у боях за незалежність..........PRISUTSTVIE GOSPODINA ENTONI BLINKENA V UKRAINE UKREPLIAET AURU OGROMNOI PODDERSHKI AMERIKANSKIM NARODOM UKRAINSKOGO GEROICHESKOGO OBSHESTVA........XOTELOS'' BU CHTOBU GOSPODIN BLINKEN PODOL''SHE OSTAVALSIA V UKRAINE NUSHDAIUSHEISIA V SERDECHNOI DUSHEVNOI PODDERSHKE BRATSKOGO AMERIKANSKOGO NARODA........=========MAKSIMAL''NOE OGROMNOE UVASHENIE GOSPODINU ENTONI BLINKENU........========SLAVA AMERIKANSKOMU NARODU.........=========SLAVA USA........========SLAVA LIBERAL''NOI MILOSERDNOI CHELOVECHNOSTI.......... Джерело: https://kyiv.comments.ua/ua/news/society/developments/19999-na-kiivschini-mer-mista-mobilizuvavsya-do-lav-zsu-detali-foto.html © Comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися