На Одещині довічне ув’язнення отримав жорстокий вбивця: подробиці справи

Чоловік вже був судимий за викрадення авто та скоєння крадіжок

На Одещині апеляційний суд ухвалив обвинувальний вирок жителю Кіровоградської області за вчинення умисних вбивств, розбійного нападу, крадіжки та незаконного заволодіння транспортним засобом, відповідно до вимог прокурорів. Чоловіку призначено найсуворіше покарання, у вигляді довічного ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, зловмисник, який раніше був судимий за крадіжки та викрадення автомобілів, влітку 2021 року жорстоко і безжалісно побив до смерті свого знайомого під час суперечки, яка виникла під час розпиття алкоголю на березі річки Південний Буг.

Переконавшись у смерті свого знайомого, засуджений викинув тіло у річку, а потім заволодів його автомобілем Mercedes-Benz Sprinter, грошима в сумі 50 тисяч гривень та іншим майном, що знаходилося в салоні транспортного засобу.

На цьому злочинець не зупинився, тим же літом він з’ясував, що у 83-річного жителя одного з сіл у Подільському районі є гроші вдома. Вдерся до його дому, а коли літній чоловік помітив крадія, засуджений напав на нього та задушив. Після цього ще завдав кілька ударів сокирою. Забравши 11 тисяч гривень, які лежали під матрацом ліжка потерпілого, злодій втік з місця злочину.

Вироком суду першої інстанції чоловіку призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацію майна. Попри це, прокурори оскаржили рішення суду першої інстанції, вважаючи, що призначене покарання не відповідає ступеню тяжкості вчинених злочинів.

Суд погодився з доводами прокурора та ухвалив, в частині призначеного покарання, новий вирок, яким призначив вбивці-рецидивісту довічне позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 1 ст. 115, п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 289 КК України), – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі стався інцидент, коли ревнощі призвели до трагічних наслідків. 37-річний зловмисник, який є мешканцем іншої області, вдарив 48-річного місцевого жителя ножем у живіт, що спричинило його смерть.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися