"Заплатив кілеру, аби заволодіти бізнесом": в Одесі затримали замовника вбивства

Підозрюваний у замовленні вбивства може провести за ґратами все життя

В Одесі поліцейські України та Молдови провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали замовника вбивства власника столичної клініки та його дружини. За даними слідства, зловмисником виявився громадянин іншої країни, який хотів заволодіти бізнесом українця.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Він підшукав кілера, який за 15 000 доларів США ліквідував би чоловіка. Про вбивство жінки вони мали домовитися після усунення стоматолога.

Правоохоронці дізналися про підготовку до вбивства в середині вересня цього року. Вони оперативно ідентифікували потенційних жертв і кілера, а також встановили мотиви та майбутні плани замовника.

Для того, щоб врятувати життя потерпілим, українські правоохоронці інсценували викрадення та вбивство стоматолога. Після цього замовник отримав фотопідтвердження і перерахував гроші за вбивство.

В Одесі поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали замовника. Також правоохоронці провели обшуки на території Одеси та Києва в осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Яке покарання чекає на іноземця

За процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора фігуранту повідомлено підозру за ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне увʼязнення.


Нагадаємо, в Одесі стався інцидент, коли ревнощі призвели до трагічних наслідків. 37-річний зловмисник, який є мешканцем іншої області, вдарив 48-річного місцевого жителя ножем у живіт, що спричинило його смерть.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися