“Сюрприз” для агента ФСБ: на Одещині затримали спецпризначенця з Придністров’я

Агент РФ виявився громадянином України, який брав участь у війні на боці бойовиків так званої “ПМР”

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) здійснили успішну спецоперацію на Одещині, затримавши спецпризначенця Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ з Придністров’я. Він намагався завербувати співробітницю СБУ.

Про це повідомляє СБУ.

Агент ФСБ отримав завдання від російських розвідників створити агентурну мережу на півдні України. Контррозвідники СБУ вирішили вивести російського агента на територію України, використовуючи діючу співробітницю як “підставу” для контакту. Він приїхав на Одещину з метою особисто завербувати “кандидатку”, але його очікував сюрприз. Умілі дії контррозвідників призвели до арешту агента ФСБ. 

Виявилося, що агент ФСБ є громадянином України, який в минулому брав участь у війні на Придністров'ї на боці бойовиків так званої “ПМР”. Після цього він став снайпером у ряді російських підрозділів. У 2014 році він прибув до Одеси з метою спровокувати масові заворушення на користь Росії, але був оголошений у розшук українськими правоохоронцями.

Щоб уникнути судового переслідування, агент втік до фейкової “ПМР”, де його у 2019 році завербували представники місцевого “МДБ”. Після інструктажу він отримав псевдонім “Скіф” і у 2023 році розпочав виконувати завдання ФСБ.

Головними завданнями агента ФСБ був збір розвідданих даних про дислокацію та переміщення Сил оборони в прифронтових районах південної України. Успішна спецоперація СБУ розкрила плани агента та запобігла потенційним загрозам для національної безпеки України.
Слідчі Служби безпеки повідомили “Скіфу” про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині судитимуть російського агента, який зливав окупантам позиції ЗСУ та координати енергетичних об’єктів. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одещини за фактом державної зради.


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/7215


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися