В Одесі розкрито справу про незаконний обіг наркотиків через аптечні рецепти

Мешканець Одеси одну частину наркотиків вживав сам, а іншу продавав

В Одесі правоохоронці викрили громадянина який використовував аптечні рецепти для придбання наркотичних засобів та їх незаконного продажу. За такі дії чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі 

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

38-річного чоловіка, який торгував метадоном, було виявлено співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 під час продажу пігулок метадону на вулиці Розумовській. Наркотичне походження пігулок було підтверджено експертними висновками. У ході санкціонованого обшуку в місці проживання зловмисника поліція вилучила кілька блістерів з метафіном, які будуть направлені на експертизу.

За даними слідства, правопорушник пояснив, що став жертвою наркозалежності, і для здобуття наркотичних речовин використовував аптечні рецепти, які отримував в приватних медичних закладах. Одну частину наркотиків він вживав особисто, а іншу частину продавав. 

На підставі тих доказів, які вже зібрані правоохоронцями, слідчі повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті наркотичного засобу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років. Після отримання висновку експертизи щодо походження метафіну вирішуватиметься питання щодо остаточної кваліфікації дій чоловіка. Наразі слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу і встановлюють усіх осіб, причетних до даного наркозлочину, – йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі поліцейські здійснили затримання чоловіка, який намагався збувати метадон на вулицях міста. За такі дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися