В Одесі затримали наркоторговця: яке покарання на нього чекає

Вилучені речовини, схожі на канабіс, відправили на експертизу

Поліцейські з батальйону особливого призначення ГУНП в Одеській області затримали жителя Одеси, який перебував на вулиці Жоліо-Кюрі увечері. У чоловіка було вилучено п'ять полімерних пакетиків, в яких знаходилася рослинна речовина зеленого кольору, схожа на канабіс.

Про це повідомляє ГУНП в Одеської області.

На місці події поліцейські вилучили цю речовину та направили її на експертизу. Зараз дана справа зареєстрована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Ця стаття кваліфікує незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. В ході слідства буде встановлено походження вилученої речовини, її вагу та канал потрапляння до фігуранта.

Остаточна правова кваліфікація протиправних дій чоловіка та повідомлення йому про підозру буде вирішуватись слідчими після отримання висновку експерта.

Зазначимо, що ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України передбачає штраф від 17 до 51 тис. гривень, виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років.


Нагадаємо, судимому за наркозлочини чоловікові, який не припинив займатися протиправною діяльністю, тепер загрожує серйозна кримінальна відповідальність. Він був затриманий поліцією Одеси через спробу надіслати наркотичні засоби у вигляді метадону до інших в'язнів в слідчий ізолятор через посилки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися