"Наживались на біді": в Одесі оголосили збір коштів для фейкової постраждалої від обстрілу

Одеситів закликають перевіряти інформацію про збори коштів, що з’являється в мережі й відправляти гроші тільки перевіреним організаціям

На третій день після ракетного обстрілу Одеси в соцмережах з'явилася тривожна інформація: збір коштів для молодої матусі, яка нібито сильно постраждала від атаки та перебуває в реанімації. Однак в ході перевірки виявилось, що це діють шахраї.

Про це повідомляє Одеська міська рада.

Після відповідних перевірок стало відомо, що історія про постраждалу матусю є вигадкою. Усі документи та фото були підроблені, а зображення взято з архіву новин 2021 року про іншу подібну історію з Запоріжжя. Вся зібрана інформація передана правоохоронним органам для подальших розслідувань.

Виявилось, що цієї одеситки, але лежить в комі у реанімації, а ми звернулись до департаменту охорони здоров’я міської ради, не існує. Ось ця фотографія котру вони прикріпили, вона жінки яка постраждала й з опіками лежала в запорізькій лікарні. Для мене таке відчуття дуже неприємне, тому що багато людей вже переказали власні кошти на оздоровлення цієї фейкової жінки. Нас оточує велика кількість біди, а в нас є в суспільстві такі люди, які намагаються заробити "легкі гроші", – зазначив голова Приморської районної адміністрації Марат Корольов.

Нагадаємо, внаслідок ракетної атаки по Одесі, що сталася ввечері 5 листопада, було пошкоджено 33 житлових будинки. Будівлі розташовані у Приморському та Хаджибейському районах міста. Ворог випустив по Одесі ракети типу “Онікс” та “Іскандер-М”, а також ударні дрони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися