На Одещині пенсіонер знущався зі свого брата-інваліда: подробиці

Консультацію та підтримку постраждалим від домашнього насильства надають на Урядовій "гарячій лінії" за номером 1547

Літньому мешканцю Ізмаїла загрожує до двох років ув’язнення через систематичне фізичне та психологічне насильство над його інвалідним братом. Поліцейські пред'явили обвинувачення чоловікові за фактом домашнього насильства.Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Правопорушник тричі отримав адміністративні штрафи за домашнє насильство, проте продовжував тероризувати свого брата. Останнього разу кривдник отримав терміновий заборонний припис, яким зобов’язали залишити місце проживання та заборонили контактувати з братом. 

Слідчі, під керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури, розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України щодо умисного систематичного психологічного насильства.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Тепер кривднику загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до двох років, - розповів начальник слідчого відділу  Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Куди звертатись у разі домашнього насильства

Правоохоронці закликають громадян не мовчати про випадки домашнього насильства та шукати допомогу в поліції чи спецлінії "102". Надається також консультація та підтримка через чат-бот МВС та "гарячу лінію" за номером 1547.

Нагадаємо, в Одесі відбулося засідання Координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Члени Координаційної ради переглянули тематичні відеоматеріали та обговорили питання про налагоджену систему протидії гендерно зумовленому насильству в нашому місті на прикладі успішних кейсів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися