Оплата криптовалютою: в Одеській області виявили схему вивезення чоловіків за кордон

СБУ викрила злочинну схему в Одеській області

Служба безпеки України (СБУ) успішно припинила діяльність чотирьох нових схем, спрямованих на ухилення від мобілізації та нелегальний виїзд за кордон для чоловіків призовного віку. У результаті комплексних операцій по всій країні організаторів зазначених схем вдалося затримати, включаючи високопосадовця військово-лікарської комісії. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Під час службової операції в різних частинах України, організаторів цих схем було затримано. За отриману плату ці злочинці надавали ухилянтам різні варіанти уникнення призову та подальшого нелегальної втечі за кордон, використовуючи підроблені документи та обхідні маршрути. Вартість таких "послуг" коливалася до 10 тисяч американських доларів, залежно від терміновості та методу перетину кордону.

В Одеській області нейтралізовано міжнародну злочинну групу, яка займалася нелегальними "перевезеннями" до сусідньої європейської країни. Зловмисники використовували телеграм-канал для пошуку "клієнтів" та вимагали оплату у криптовалюті. До складу цієї банди входив одеський кримінальник, відомий під прізвищем "Бастіон", а також двоє його спільників іноземців. Для пошуку "клієнтів" зловмисники використовували Телеграм-канал і вимагали оплату за їхні "послуги" у криптовалюті.

Крім того, злочинні схеми виявили та зупинили їх діяльність в Хмельницькому, Києві та у Львівській області.  

Нагадаємо, одеські правоохоронці затримали чоловіка, який планував незаконно перевозити призовників через кордон за плату. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна. 

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/7722


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися