Одесит ледь не травмував перехожих піротехнікою: подробиці інциденту

За порушення порядку використання піротехнічних засобів на одесита чекає суд

Поліція Одеси вживає заходів щодо притягнення до відповідальності чоловіка, який порушив правила використання піротехнічних засобів, загрожуючи безпеці навколишніх. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Інцидент стався близько 19 години на вулиці Дерибасівській. Чоловік вирішив відсвяткувати заручини своїх знайомих, використовуючи піротехніку, та запалив її поблизу громадських споруд. Це створило ризик травмування людей горючими елементами та частинами піротехнічного виробу.

Інцидент помітив піший патруль територіального підрозділу поліції, який вчасно втрутився. У поліцейському відділі чоловіка попросили пояснити свої дії, а після цього склали протокол за частиною 1 статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це порушення карається штрафом від 595 до 1020 гривень, а також конфіскацією піротехнічних засобів.

Підготовлені поліцейськими матеріали скеровані до суду, де вирішиться доля чоловіка, який вирішив порушити правила використання піротехнічних засобів в місті.

Які заборони діють на Одещині під час війни

  • Заборонено використовувати символіку націонал-соціалістичного та тоталітарного режимів. Також, без відповідного дозволу, заборонено носити вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини, кинджали, фінські ножі, кастети чи іншу холодну зброю.

  • Після 22 години вечора заборонено продавати алкогольні напої. Також, заборонено продавати та використовувати піротехнічні засоби, такі як феєрверки, хлопавки та петарди, що спрямовано на зниження ризику непередбачених інцидентів.

  • З 12 години ночі до 5 години ранку діє комендантська година. У цей період часу пересуватися вулицями заборонено, за винятком ситуацій, коли необхідно пройти до укриття під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці викрили порушника, який запустив феєрверк на 10 станції Великого Фонтану. В Україні на час воєнного стану діє заборона на використання піротехнічних засобів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися