На Одещині п’яний батько вирішив покатати свого дворічного сина на мотоциклі: дитина опинилась в лікарні

Горе-батьку загрожує позбавлення волі на строк до трьох років

Поліцейські розслідують випадок, де нетверезий водій мотоцикла, травмував свого дворічного сина, не дотримуючись Правил Дорожнього Руху (ПДР). Чоловікові повідомлено про підозру у порушенні ПДР, а також розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Подія трапилася у вересні між селами Богунове та Бузинове Березівського району. Мешканець Іванівської селищної громади, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння та не маючи відповідного посвідчення водія, не лише сів за кермо незареєстрованого мотоцикла, але і посадив до себе свого дворічного сина. Під час руху він не втримав дитину, і ніжка хлопчика потрапила у привідний ланцюг мотоцикла.

Дитина була доставлена до лікарні з травматичною ампутацією нігтьової фаланги великого пальця нижньої кінцівки, що визнано експертами як середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Яке покарання чекає на батька

На місці події поліцейські склали відносно водія постанову за порушення ПДР, а також наложили штраф у розмірі 3,4 тис. гривень. Крім того, розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту в стані алкогольного сп’яніння. Правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі та п’ять років позбавлення права керування транспортними засобами.

Поліцейські вкотре закликають громадян неухильно дотримуватись правил дорожнього руху. Не наражайте на небезпеку себе та оточення. Від неухильного дотримання ПДР залежить не тільки ваше життя, а й життя інших учасників дорожнього руху, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, водія вантажівки, винуватця страшної дорожньо-транспортної події (ДТП) на трасі "Одеса – Рені",  унаслідок якої загинули 6-річна дівчинка разом із батьками та бабусею, вирішили судити. Ювенальні прокурори Одеської обласної прокуратури внесли до суду обвинувальний акт на чоловіка і висунули звинувачення згідно ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися