Одеська прокуратура забрала у фермера 106 га сільгоспземель: в чому причина

Територію неправомірно віддали в оренду

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури завдяки судовому позову успішно повернули 106 гектарів сільгоспземель, що належать КЗ "Дивізійський ліцей" Одеської області. Ця земельна ділянка, оцінена у понад 20 мільйонів гривень, була неправомірно передана в користування фермерському господарству. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

У грудні 2021 року Дивізійський ліцей уклав договір про спільну обробку землі з фермерським господарством на три роки. Однак прокуратурою доведено у суді, що цей договір фактично визначав відносини оренди, не передбачаючи реальної спільної діяльності ліцею, крім отримання орендної плати.

Суд визнав доводи прокуратури обґрунтованими, підтверджуючи, що навчальний заклад не мав повноважень управляти землею, яка перебуває в державній власності та використовується лише комунальним закладом. Вирішальним було також встановлено, що суб’єкт господарювання намагався ухилятися від законної процедури отримання землі в оренду.

Прокуратура взяла на себе захист інтересів держави, реагуючи на порушення, та завдяки судовому втручанню вдалося ефективно відстояти правові норми і повернути землю закладу освіти.

Нагадаємо, Прокуратура Одеської області змогла відновити в державній власності Одеський будинок артистів цирку в історичному серці міста. Це стало можливим завдяки рішенню Приморського районного суду міста Одеси, який підтвердив факт незаконного виведення будівлі з державної власності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися