Пів року домашнього насильства: в Одеській області поліція розпочала справу проти тирана

Потерпіла тричі заявляла поліція на чоловіка

В Одесі поліцейські оголосили про підозру жителю Одеського району, який регулярно вчиняв насильство над своєю цивільною дружиною. Повторні звернення жінки до правоохоронців вказали на систематичні випадки фізичного та психологічного насильства в родині. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Впродовж пів року жителька Великодальницької громади переживала тяжкості через алкоголь та конфлікти в сім'ї, вчинені її чоловіком. Тричі вона зверталася до поліції, зафіксувавши факти домашнього насильства та психологічних терзань, які впливали на їхніх трьох дітей.

Правоохоронці вже раніше застосовували профілактичні заходи проти кривдника, але, на жаль, це не зупинило його агресивну поведінку. Після останнього звернення потерпілої слідчі долучились до справи та розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами строком від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Поліцейські вкотре закликають громадян не терпіти сімейних тиранів, а одразу звертатися по допомогу до поліції за номером 102 або до найближчого територіального підрозділу поліції. Не замовчуйте проблему, адже це тільки посилює ваші страждання, дає кривднику привід ображати повторно і уникати покарання. Тільки разом і спільними зусиллями ми зможемо протистояти цьому негативному прояву, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, протягом року жителька одного із сіл Татарбунарської ОТГ кілька разів зверталася до поліції, адже її чоловік неодноразово принижував її. Чоловік починав лаятися на дружину, погрожував їй застосуванням фізичної сили та навіть виганяв з дому через те, що дружина робила зауваження щодо його пристрасті до алкоголю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися