Улов на 300 тисяч : в Одеській області впіймали браконьєра

За незаконний лов риби чоловіку загрожує штраф або обмеження волі

Поліцейські Одеської області успішно припинили діяльність браконьєра, який зловживав природними ресурсами озера Ялпуг. Зафіксовано понад 100 одиниць різних видів риби, а тепер правопорушникові загрожує серйозне покарання. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час спільного патрулювання узбережжя озера представники сектору реагування патрульної поліції Болградського та сектору водної поліції Ізмаїльського районних відділів поліції виявили чоловіка, який використовував сітки для масштабного лову риби. Правопорушник, мешканець Криничненської територіальної громади, виловив понад 100 рибин, включаючи карасі, товстолобики, сазани та інші види.

За попередніми оцінками, завдана шкода сягає 300 тисяч гривень. Поліція вилучила у порушника рибу, п'ять ліскових сіток та човен з веслом як речові докази. Справа внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 249 Кримінального кодексу України.

Точна сума завданої шкоди буде визначена після експертизи, а правопорушнику загрожує штраф від 17 до 51 тисячі гривень або обмеження волі до трьох років. Поліцейські закликають громадян дотримуватися природоохоронного законодавства та повідомляти про подібні випадки порушень.

Нагадаємо, нещодавно на Одещині інспектори провели природоохоронний рейд спільно з працівниками Болградського РВП ГУНП в Одеській області. Інспекція відбулася біля села Криничне на озері Ялпуг. Там, правоохоронці затримали місцевого мешканця, який здійснював незаконний лов водних біоресурсів. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися