Рибак з Одещини опинився на лаві підсудних: деталі справи

Житель Білгород-Дністровського району отримав обвинувальний вирок суду за браконьєрство

Суд у Білгород-Дністровському районі виніс вирок жителю, звинуваченому у незаконному вилові риби майже на 270 тисяч гривень. Зловмисник отримав обмеження волі терміном 1 рік 6 місяців з іспитовим строком на 1 рік, а також зобов'язаний відшкодувати завдані державі збитки. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час рейду в акваторії Будацького лиману виявили місцевого мешканця, який виловлював рибу без необхідних дозвільних документів та з використанням забороненого знаряддя лову. Після викриття зловмисника правоохоронці складали акт, який передали до суду.

За результатами експертизи було встановлено, що завдані збитки становлять понад 270 тисяч гривень. Правоохоронці висунули обвинувачення за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України і направили справу до суду.

Суд ухвалив вирок, яким визнав підсудного винним, та призначив йому покарання у вигляді 1 року 6 місяців обмеження волі з іспитовим терміном на 1 рік. Впродовж цього періоду засуджений зобов’язаний періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України. Порушення Закону ще раз впродовж іспитового терміну може обернутися для чоловіка суворішим покаранням, – йдеться в повідомленні. 

Речові докази, такі як незаконне знаряддя лову, будуть знищені, а улов конфіскується на користь держави.

Нагадаємо, нещодавно на Одещині інспектори провели природоохоронний рейд спільно з працівниками Болградського РВП ГУНП в Одеській області. Інспекція відбулася  біля села Криничне на озері Ялпуг. Там, правоохоронці затримали місцевого мешканця, який здійснював незаконний лов водних біоресурсів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

16 грудня 2023, 19:19

Этот рыбнадзор так же как лесников и егерей надо валить на месте! Сами воруют так, что клейма ставить негде, государство ворует у людей и смеет еще указывать как мне ловить рыбу и как мне охотится в моей стране и моем лесу! Пора бы правительству зарубить на своем жидовском носу, что ресурсы принадлежат людям, а они просто скот у нас на зарплате. А если скот выделывается, то его режут!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися