Обстріл Одеси в новорічну ніч порушує закони та звичаї війни: подробиці

Правоохоронці зафіксували наслідки атаки по Одещині

Внаслідок трагічної нічної атаки ворожих сил на Одесу 1 січня 2024 року, органи прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, ворог здійснив масовану атаку за допомогою безпілотників по Одесі та області. Внаслідок цього загинув 15-річний підліток, а троє місцевих жителів отримали поранення та були госпіталізовані. 

За результатами ворожої атаки пошкоджено принаймні три багатоквартирних висотних будинки, три приватні будинки, господарські споруди та автомобілі. Також була завдана шкода припортовій інфраструктурі Одещини, де в результаті попадання було зафіксовано пожежу, яку оперативно вдалося приборкати.

Обстріли Одеської області

Нагадаємо, 29 грудня внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі

В ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 17 безпілотників типу "Shahed-131/136", які були випущені з тимчасово окупованої території Криму. Найбільш інтенсивна боротьба розгорнулася на Миколаївщині, де вдалося знищити 10 дронів, на Херсонщині – 4, та на Одещині – 3.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися