У жителів Одещині вилучили до пів сотні кущів вирощених конопель

Чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі

Поліцейські відправили на лаву підсудних жителів Одеської області за оборудки з наркотичним зіллям в особливо великих розмірах. Правоохоронці вилучили у правопорушників загалом до пів сотні кущів вирощених конопель та понад сім кілограмів виготовлених наркотичних засобів.  Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

В одного чоловіка поліцейські виявили до пів сотні кущів конопель, за якими господар дбайливо доглядав, а у підвалі будинку в пластиковій бочці – понад чотири кілограми канабісу, виготовленого із раніше зібраного “врожаю”. У домоволодінні другого чоловіка правоохоронці виявили більше трьох кілограмів канабісу, а також саморобні пристрої для вживання наркотичного засобу із його залишками.

Обидва чоловіки зізналися, що вирощували та зберігали заборонене зілля для власного вживання, без мети збуту. 

“Вилучені з обох домоволодінь речові докази правоохоронці скерували на експертні дослідження, за результатами яких під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення, залежно від скоєного, у незаконному посіві та вирощенні конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин і в незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту в особливо великих розмірах. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 310 та ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України. Досудові розслідування поліцейські завершили та обвинувальні акти скерували до суду”, - розповів заступник начальника - начальник слідчого відділу відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 Василь Куралов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися