В Одеській області виявили нову схему шахрайства: як не втратити гроші

Загалом двоє шахраїв з Одещини “заробили” понад 200 тисяч гривень

Поліцейські Ізмаїльського району розкрили схему обману в інтернеті, якою користувалась місцева мешканка для неправомірного збагачення. Жінка разом із спільником ошукала дев’ятьох осіб. Про це повідомляє ГУНП в одеській області. 

Спеціалісти з управління кримінального аналізу та поліцейські виявили, що зловмисниця разом із своїм компаньйоном створила оголошення про продаж неіснуючого мотоцикла, яке розмістила в соціальних мережах. Потенційні покупці, які телефонували на вказаний номер, перераховували передоплату на картку.

Після отримання грошей, зловмисники припиняли будь-який зв’язок. Виявилося, що таким чином жінка обманула дев’ятьох громадян з різних областей, завдавши їм значну матеріальну шкоду.

Санкціоновані обшуки, проведені спільно з управлінням карного розшуку, дали можливість вилучити докази їхньої причетності до злочину. Правопорушниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, загрожує їй від штрафу до позбавлення волі.

Поліцейські закликають громадян бути обережними при покупках в інтернеті та не сплачувати гроші наперед. Важливо перевірити товар, перш ніж здійснювати будь-які фінансові транзакції.


Нагадаємо, в Одесі поліцейські викрили чоловіка у шахрайстві з продажем неіснуючих телефонів. Впродовж тижня раніше судимому за крадіжки та наркозлочини правопорушнику вдалось ошукати 26 містян на загальну суму майже 11 тисяч гривень.

Також “Коментарі” писали, що суд виніс обвинувальний вирок місцевому мешканцю Одеси, який продавав громадянам неіснуючі смартгодинники. Раніше судимий за майнові злочини шахрай проведе за ґратами 1,6 року.

Читайте також