В Одесі затримали шахрая: продавав неіснуючі телефони

Наразі чоловіку повідомили про підозру

В Одесі поліцейські викрили чоловіка у шахрайстві з продажем неіснуючих телефонів. Впродовж тижня раніше судимому за крадіжки та наркозлочини правопорушнику вдалось ошукати 26 містян на загальну суму майже 11 тисяч гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

На початку грудня одесит на одній із популярних інтернет-платформ розмістив під вигаданим ім’ям оголошення про продаж мобільного телефона вартістю 5,5 тисяч гривень, якого насправді не мав. За тиждень смартфоном зацікавились 26 місцевих жителів. При спілкуванні з потенційними покупцями “продавець” зазначав, що відправить товар поштою після того, як отримає передоплату у розмірі 400-500 гривень. Втім, щойно гроші замовників надходили на банківський рахунок правопорушника, він переставав виходити з ними на зв’язок.

Після невдалих спроб зв’язатися з “продавцем” потерпілі звернулись в поліцію

“Правоохоронці встановили особу правопорушника та вилучили у нього мобільний телефон і банківську картку, які він використовував у своїй протиправній діяльності. Зібравши достатню кількість доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Слідчі дії тривають”, - повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Катерина Боратинська.

“Коментарі” писали, що суд виніс обвинувальний вирок місцевому мешканцю Одеси, який продавав громадянам неіснуючі смартгодинники. Раніше судимий за майнові злочини шахрай проведе за ґратами 1,6 роки. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися