Перемога у тендері за "відкат": на Одещині затримали посадовця

За скоєне йому загрожує до десяти років ув’язнення

На Одещині правоохоронці викрили посадовця міськради у корупції. Правопорушника затримали відразу після отримання ним хабаря. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Правоохоронці встановили, що чиновник схилив підприємця до участі у оголошених комітетом міськради публічних закупівлях з проведення поточного ремонту приміщення комунальної власності на суму понад 500 тисяч гривень. За перемогу у тендері він мав заплатити 10 % “відкату”. У разі відмови посадовець пригрозив підприємцю унеможливити укладання ним таких договорів у майбутньому.

Використовуючи своє службове становище, правопорушник успішно провернув корупційну схему. Правоохоронці затримали зловмисника щойно він отримав обумовлену неправомірну вигоду у розмірі 51 тисячі гривень. 

“Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідство звернулось з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади", - розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися