В Одесі викрили мережу підпільних покер-клубів: деталі справи

Наразі організатору та трьом спільникам оголошено про підозру

Бюро економічної безпеки викрило мережу підпільних покер-клубів. Зокрема, в Одесі, Києві та Харкові. Так, детективи вилучили понад 1,3 млн грн готівкою в еквіваленті, чорнову бухгалтерію, підрахунки доходу від кеш-гри з кожного столу тощо. Про це повідомили в БЕБ.

Організатори “працювали” під виглядом “Клубу спортивного покеру”:  проводили азартні ігри - кеш-гру в покер.

Зазначимо, що кеш-гра проводиться за кошти осіб – учасників гри. Вона не має часових рамок, має чітко фіксовані, не прогресуючі ставки, які гравець зобов’язаний зробити до того, як він отримає карти та заявляє дозвільний розмір фішок. У ході гри адміністрація закладу відраховує з гравців від кожного Поту (банку) комісію на користь грального закладу з метою отримання прибутку від проведення азартної гри.

В БЕБ наголосили, що в липні минулого року детективи вже проводили обшуки у згаданій мережі покер-клубів. Тоді було вилучено близько 4 млн грн готівкою в еквіваленті. Однак, після обшуків фігуранти кримінального провадження закупили нове обладнання та продовжили надавати послуги з нелегальних азартних ігор.

“Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2 КК України (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор) та ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненою в особливо великому розмірі) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Київській області. Оперативний супровід – співробітники управління "Д" Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. Процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора”, - йдеться в повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися